tisdag, juni 20, 2006

Ctrl-Alt-Del

Vad har man egentligen kontroll över här i livet? Sitt eget liv? Nja, ens liv påverkas ju utifrån av faktorer som man själv inte kan kontrollera (låt oss för ett ögonblick bortse från determinismen, annars är det meningslöst att diskutera kontroll ö.h.t.), bl.a. andra människor som i sin tur inte har full kontroll över sina liv. Nu blev det lite väl deterministiskt tänkande över det ändå. Nåväl.
Sina tankar kanske man har kontroll över. Men med tanke på hur kaotiska de ofta är verkar det inte heller så troligt. Känslor? Nja, jag försöker. Vissa onödiga känslor vore sköna att kunna stänga av. De gör ingen nytta. Men de ligger där och spökar ändå. Hjärnan är som ett fulhack utan garb, full av onödigt skräp.

Det vore skönt att ha kontroll över allt för ett ögonblick. Det kanske är därför jag gillar datorer, de gör som man säger. Ens eget lilla mikrokosmos där man kan styra och ställa. Ctrl-Alt-Del. Reboot. Gör om gör rätt.

2 Comments:

Blogger Linus said...

"Hjärnan är som ett fulhack utan garb." Helt sant. Fy fan vad bra.

20 juni, 2006 01:21  
Blogger dathui said...

Visst vore det jäkligt skönt att kunna stänga av vissa av tankarna som snurrar runt men jag tycker det är en del av att vara vid liv, det ska kännas att man lever. Om allting var som man ville och man hade kontroll över allting så skulle världen nog vara ganska tråkig.

20 juni, 2006 08:53  

Skicka en kommentar

<< Home